was successfully added to your cart.

Przepisy nie tylko kulinarne !

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – cytryna, czosnek, miód akacjowy

By 26 kwietnia 2017 No Comments

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwiczosnek, miód akacjowycytryna – kto by przypuszczał, że takie zestawienie okaże się skutecznym remedium na poważne dolegliwości? Jednak dzięki odpowiedniemu zestawieniu ich zestawieniu uda nam się trwale obniżyć ciśnienie krwi. Co najważniejsze wszystko to za sprawą pobudzenia naszego organizmu do przeciwdziałania zdiagnozowanemu zagrożeniu. Tym sposobem obejdzie się bez żadnych inwazyjnych terapii z wykorzystaniem chemicznie preparowanych środków. Zastosuj tę domową kurację, a rozwiążesz męczący Cię problem za wysokiego ciśnienia.

W naszym organizmie może dojść do sytuacji, w której ciśnienie krwi zacznie odbiegać od tego zalecanego. Nie jest to dobre zjawisko, niezależnie od tego, czy jest ono za niskie, czy za wysokie. W tym pierwszym wypadku jest to sytuacja niebezpieczna dla zdrowia. Niskie ciśnienie krwi zdecydowanie pogarsza nasze samopoczucie. Jeszcze bardziej niebezpieczna sytuacja to za wysokie ciśnienie krwi. Na szczęście nie jest to specjalnie powszechne schorzenie. Niemniej warto się przed nim zabezpieczyć, ponieważ jest ono bardzo niebezpieczne. Bez wątpienia wysoki poziom ciśnienia jest prostą drogą do nabawienia się choroby wieńcowej, a także innych schorzeń związanych z naszym systemem krążenia.

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – jak ją przygotować?

Mikstura na obniżenie ciśnienia krwi – składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek obieramy i drobno kroimy.
  2. Wkładamy go wraz z pozostałymi składnikami do słoika.
  3. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Zanim lekarstwo będzie gotowe, powinno przeleżeć w lodówce całą dobę
  5. Lek jest już przygotowany do kuracji!

Dawkowanie:

Każdego dnia należy wypić jeden kieliszek przygotowanego leku. Pora dnia może być dowolna.

 

 

Skąd bierze się moc tego domowego leku?

Czosnek sam w sobie ma tendencje do obniżania ciśnienia krwi. Jego spożywanie skutkuje wydzieleniem się śródbłonka naczyń rozkurczających. Ta zaleta czosnku została nawet dowiedziona za pomocą naukowych eksperymentów. Prowadzone zostały one na dużej grupie ochotników. Połowie z nich podawano sproszkowany czosnek. Pozostałych przydzielono do grupy kontrolnej, której podawano wyłącznie placebo. Badania trwały przez dwadzieścia tygodni. Efekty były zgodne z przypuszczeniami. Okazało się, że dzięki czosnkowi spadło ciśnienie krwi ochotników.

Wyniki osobnych badań zostały zaprezentowane w naukowym magazynie „Clinical and Experimental Hypertension”. Prowadzony eksperyment dotyczył wpływu witamin C i E na obniżenie poziomu ciśnienia. Tym razem badania przeprowadzono z udziałem 120 ochotników. Trwało ono osiem tygodni. Wyniki potwierdzają, że uzupełnienie zapotrzebowania na te witaminy jest świetną poprawą na stabilizacje ciśnienia krwi. Dlatego właśnie w przepisie koniecznie musiały znaleźć się cytryny.

W lekarstwie przygotowanym wedle naszego przepisu łączymy miód i czosnek. To nietypowe połączenie jest najlepszym pomysłem! Dzięki temu zyskujemy preparat o silnych właściwościach antybakteryjnych, antygrzybicznych i stymulujący działanie pęcherzyka żółciowego. Chroni nas ono przed problemami z miażdżycą i za wysokim poziomem cholesterolu. Dzięki zawartemu w recepturze miodowi poprawi także funkcjonowanie naszego metabolizmu.

Źródło: https://www.stolicazdrowia.pl/1637/mikstura-na-obnizenie-cisnienia-krwi-cytryna-czosnek-miod-akacjowy/

 

Leave a Reply