Olej z pestek wiśni tłoczony na zimno nieoczyszczony 100 ml

25.00

Opis produktu

Olej z pestek wiśni tłoczony na zimno nieoczyszczony

Olej ten tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych pestek wiśni. Jest olejem o przyjemnym smaku i zapachu. Posiada wiele biologicznych cennych składników odżywczych, ze względu na zawartość flawonoidów i witaminy E.
Pestka wiśni zawiera witaminę B17 – Laetrile-Amigdalina.

Ernst Krebs jest wiodącym na świecie autorytetem w dziedzinie walki z rakiem, jest równocześnie odkrywcą witaminy B17 – Laetrile-Amigdalina, którą uznał ją lekarstwem na raka.
Witaminę B17 możemy znaleźć w około 800 gatunkach roślin. Większość pestek jest jadalnych, jednak posiada twardą warstwę ochronną np. morela, wiśnia, brzoskwinia itp.
Olej z pestki wiśni stymulują krążenie krwi. Efekt ten jest wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym, w preparatach do skóry, takich jak kremy do twarzy, balsamy do ciała.
Olej z pestek wiśni stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje działanie: odżywcze,regenerujące, ochronne i nawilżające. Ponadto poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. Dzięki zawartej w nim witaminy E, opóźnia powstawanie zmarszczek i wiotczenie skóry.

Stosowanie:
Spożywać dwa razy dziennie po 2-3 krople. Nie przekraczać zalecanej dawki.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z pestek wiśni tłoczony na zimno nieoczyszczony 100 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *