Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion baobabu. Zawiera znaczne ilości NNKT (kwas omega-3,6,9), witaminy A, B, E, D, F i karoteny. Olej z baobabu ma silne działanie nawilżające, łagodzące oraz przyśpiesza gojenie. Dziala pelegnacyjnie w wspomagajaco w problemamach skóry, m.in. egzemą, łuszczycą, trądzikiem. Karoteny zawarte w oleju chronią przed promieniowaniem UV oraz łagodzą ból w przypadku oparzeń. Olej spłyca i wygładza głębokie zmarszczki. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej i skłonnej do wyprysków.
SPOSÓB UŻYCIA:
– Bezpośrednio na skórę
– Do kąpieli
– Jako dodatek do kosmetyków
– Do masażu
– Do pielęgnacji włosów
– Do pielęgnacji dłoni i paznokci
Olej 100% naturalny
SKŁAD: Olej z nasion baobabu